جذب اختصاصی داوطلبان تصدی منصب قضاء سال 1399

معاونت منابع انساني اعلام كرد جذب اختصاصی داوطلبان تصدی منصب قضاء در سال 1399 مطابق روال سال‌های گذشته برگزار می‌شود.

به گزارش معاونت منابع انساني قوه قضائيه، متن اطلاعيه به شرح زير است:

بدین‌وسیله به اطلاع می‌رساند، جذب اختصاصی داوطلبان تصدی منصب قضاء در سال 1399 مطابق روال سال‌های گذشته و شرایط اعلامی برگزار می‌شود.

بر این اساس سامانه ثبت‌نام اینترنتی جذب اختصاصی، از روز سه شنبه مورخ 99/04/10 بر روی سایت معاونت منابع انسانی قوه قضائیه ( به نشانی: www.qazahrm.ir) قرار خواهد گرفت. لذا از کلیه داوطلبان واجد شرایط و علاقمند به شرکت در آزمون مذکور، دعوت به عمل می‌آید، ضمن مطالعه دقیق شرایط و ضوابط ثبت‌نام، نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.

داوطلبان، می‌بایست با مراجعه به سامانه مذکور و پرداخت هزینه ثبت‌نام به مبلغ 1.500.000 ریال بصورت اینترنتی، نسبت به تکمیل مراحل ثبت‌نامی اقدام و در پایان، کد رهگیری ثبت‌نام را دریافت و نزد خود نگهداری نمایند. فرایند ثبت‌نام، تا قبل از دریافت کد رهگیری ناقص و بلااثر است. لازم به ذکر است وجه پرداختی به عنوان هزینه ثبت‌نام، به هیچ عنوان مسترد نخواهد شد و لذا لازم است داوطلبان در ثبت نام و پرداخت هزینه دقت لازم به عمل آورند.

تذکر مهم: داوطلبانی که سابقه قبولی در مصاحبه علمی آزمون‌های گذشته (اعم از جذب عمومی، اختصاصی، مناطق محروم، شورای حل اختلاف و ....) داشته باشند و پرونده ایشان در مراحل مختلف از جمله آزمون شخصیت، گزینش و کارآموزی در جریان باشد، حق ثبت‌نام و شرکت در این فرایند را نخواهند داشت و چنانچه داوطلبی برخلاف این مقرره اقدام نماید، ثبت‌نام وی کأن‌لم‌یکن تلقی می‌گردد و وجه پرداختی به هیچ عنوان به وی مسترد نخواهد شد.

مهلت ثبت‌نام از تاریخ شروع ثبت‌نام ، روز سه شنبه مورخ 99/04/10 به مدت 20 روز خواهد بود و در روز سه شنبه مورخ 99/04/31 پایان می پذیرد و این مهلت، تمدید نخواهد شد. تأکید می‌گردد ثبت‌نام، صرفاً به صورت اینترنتی و در مهلت مقرر صورت خواهد پذیرفت. (تذکر مهم: به داوطلبان اکیداً توصیه می‌شود ثبت‌نام خود را به روزهای پایانی مهلت موکول نکنند.)

لازم به ذکر است، به ثبت‌نام‌های اشتباه ترتیب اثر داده نمی‌شود و هزینه پرداختی در این موارد، به هیچ وجه مسترد نخواهد شد. همچنین، چنانچه فقدان شرایط داوطلب در هر یک از مراحل استخدامی معلوم شود، روند پیگیری پرونده بلافاصله متوقف خواهد شد.

محدودیت پذیرش بانوان:

با عنایت به نیازمندی دادگستری‌های سراسر کشور، پذیرش بانوان در این نوبت جذب اختصاصی با محدودیت‌هایی مواجه است. بر این اساس دادگستری‌های استان‌های تهران ، مازندران، خراسان رضوی، اصفهان، یزد، قم، فارس و چهارمحال و بختیاری فاقد ظرفیت پذیرش برای بانوان هستند. همچنین دادگستری‌های مراکز استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، بوشهر، خراسان شمالی، سمنان، قزوین، کرمان، کرمانشاه، گلستان، گیلان، لرستان، هرمزگان و همدان مشمول این محدودیت هستند. سایر شهرستان‌های استان‌های اخیر و استان‌هایی که نام آنها ذکر نشده، منعی برای پذیرش بانوان ندارند. لذا لازم است بانوان متقاضی ثبت‌نام در سامانه جذب اختصاصی با عنایت به محدودیت‌های ذکرشده اقدام به ثبت‌نام نمایند. ضمناً قبولی ایشان در مرحله مصاحبه علمی به منزله پذیرش نهایی نمی باشد و شرایط داوطلبان در مراحل بعدی بررسی و افراد فاقد اولویت از روال کار خارج خواهند شد .

شرایط ثبت‌نام

شرایط عمومی لازم برای ثبت‌نام عبارتند از:

1. تابعیت اصلی ایران

2. اعتقاد و التزام عملی به دین مبین اسلام، ایمان و عدالت

3. التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت مطلقه فقیه و عدم وابستگی تشکیلاتی به احزاب، سازمان‌ها و گروه‌های غیرقانونی یا هواداری از آن‌ها، مگر در صورت احراز توبه

4. طهارت مولد

5. داشتن سلامت جسمی، روانی و شخصیتی لازم برای انجام کار قضایی

6. نداشتن سابقه محکومیت کیفری مؤثر

7. حسن شهرت، اخلاق و امانت‌داری

8.عدم اعتیاد به دخانیات، مواد مخدر و روان‌گردان

9. داشتن کارت پایان‌خدمت سربازی یا برخورداری از معافیت‌های قانونی و یا عدم غیبت در خصوص مشمولان (برای آقایان)

10. داشتن حداقل 22 و حداکثر 40 سال تمام در روز ثبت‌نام ( شرط سنی)

شرایط اختصاصی برای داوطلبان دانشگاهی و حوزوی به شرح زیر است:

الف- شرایط داوطلبان دانشگاهی:

داوطلبان با مدارک تحصیلی دانشگاهی، مشروط به قرار گرفتن در هر یک از گروه‌های 10 گانه آتی‌الذکر می‌توانند در مصاحبه علمی جذب اختصاصی شرکت نمایند. این موارد، حصری و غیر قابل تفسیر هستند و لذا لازم است داوطلبان قبل از مطالعه آن‌ها به تذکرات زیر توجه فرمایند:

* دوره‌های تحصیلی مجازی، غیرحضوری، نیمه حضوری و الکترونیک خارج از شمول این مقررات هستند.

*داوطلبان فارغ‌التحصیل در دوره‌های شبانه (نوبت دوم) و آموزش‌محور منعی برای ثبت‌نام ندارند.

* گروه‌بندی دانشگاه‌ها به این صورت است:

دانشگاه‌های گروه اول عبارتند از: دانشگاه امام صادق (ع) - دانشگاه تربیت مدرس - دانشگاه تهران - پردیس فارابی دانشگاه تهران - دانشگاه شهیدبهشتی (ره)- دانشگاه شیراز - دانشگاه علامه طباطبایی (ره) - دانشگاه فردوسی مشهد - دانشگاه علوم قضایی- دانشگاه مفید قم – دانشگاه قم .

دانشگاه‌های گروه دوم عبارتند از: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز - دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) قزوین - دانشگاه کاشان - دانشگاه تبریز - دانشگاه شاهد - دانشگاه شهید باهنر (ره) کرمان - دانشگاه شهید چمران اهواز - دانشگاه مازندران (بابلسر) - دانشگاه بوعلی سینا همدان - دانشگاه خوارزمی تهران - دانشگاه شهیدمطهری (ره) - دانشگاه گیلان - دانشگاه علوم اسلامی رضوی - دانشگاه اصفهان – دانشگاه الزهرا - دانشگاه مذاهب اسلامی .

تذکر 1: دانشگاه‌ها و پردیس‌های دانشگاهی احصاء نشده مشمول گروه‌بندی فوق نیستند.

تذکر 2: در مورد واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی لازم به ذکر است، صرفاً واحد واقع در تهران این دانشگاه مشمول گروه‌بندی مذکور (گروه دوم) است و لذا واحدهای علوم و تحقیقات سایر شهرستان‌ها خارج از موضوع این مقررات هستند ولو اینکه مدرک تحصیلی از واحد علوم و تحقیقات تهران صادر شده باشد.

گروه‌های 10 گانه واجد شرایط شرکت در مصاحبه علمی (دانشگاهی) به این شرح می‌باشند:

1. دانش‌آموختگان کارشناسی حقوق از دانشگاه‌های گروه اول، منوط به داشتن حداقل معدل 16

2. دانش‌آموختگان کارشناسی حقوق از دانشگاه‌های گروه دوم، منوط به داشتن حداقل معدل 17

3. دانش‌آموختگان کارشناسی ارشد حقوق در هر یک از گرایش‌ها از دانشگاه‌های گروه اول، منوط به داشتن حداقل معدل 16 و مدرک کارشناسی حقوق، فقه و حقوق یا الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی

4. دانش‌آموختگان کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق در هر یک از گرایش‌ها از دانشگاه‌های گروه اول، منوط به داشتن حداقل معدل 16

5. دانش‌آموختگان کارشناسی ارشد حقوق در هر یک از گرایش‌ها از دانشگاه‌های گروه دوم، منوط به داشتن حداقل معدل 17 و مدرک کارشناسی حقوق

6. دانش‌آموختگان کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق در هر یک از گرایش‌ها از دانشگاه‌های گروه دوم، منوط به داشتن حداقل معدل 17

7. دانش‌آموختگان و دانشجویان دکتری تخصصی در هر یک از گرایش‌های رشته حقوق، فقه و حقوق و رشته الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی، منوط به داشتن مدرک کارشناسی در یکی از رشته‌های مذکور

8. رتبه‌های اول تا دهم آزمون وکالت کانون‌های استانی و رتبه‌های اول تا پنجاهم آزمون سراسری مرکز امور مشاوران و وکلای قوه قضائیه و آزمون وکالت کانون مرکز، به تأیید مراجع مربوط

9. وکلا و مشاوران پایه یک دادگستری، مشروط به داشتن پنج سال سابقه کار متوالی و مؤثر به عنوان وکیل یا مشاور پایه‌یک دادگستری، به تأیید کانون یا مرکز مربوط

تبصره: در مورد بندهای 8 و 9 اخذ تأییدیه از مرجع ذیصلاح و ارائه آن در روز مصاحبه علمی، برای شرکت در جلسه مصاحبه علمی ضروری است. در غیر اینصورت مجوز شرکت در جلسه مذکور صادر نخواهد شد.

10 . فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم قضایی در گرایش های حقوق دادرسی اداری ، مدیریت دادگستری ، مدیریت نظارت و بازرسی و مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی منوط به داشتن حداقل معدل 16 .

ب- شرایط داوطلبان حوزوی:

داوطلبان دارای مدارک تحصیلی حوزوی (یا حوزوی و دانشگاهی به صورت توأمان)، مشروط به قرار گرفتن در هر یک از گروه‌های 4 گانه آتی‌الذکر می‌توانند در مصاحبه علمی جذب اختصاصی شرکت نمایند. این موارد، حصری و غیر قابل تفسیر هستند و لذا لازم است داوطلبان قبل از مطالعه آن‌ها به تذکرات زیر توجه فرمایند:

* منظور از دانش‌آموخته، دارنده مدرک علمی معتبر از مرجع ذیصلاح است. فرم ارزیابی و مدرک استخدامی جایگزین مدرک تحصیلی نیستند و مقبول، واقع نمی‌شوند.

* تأکیداً لازم به ذکر است، برای دانش‌اموختگان سطوح 3 و 4 دارا بودن مدرک علمی معتبر الزامی است و صرف ارائه گواهی اتمام پایه (بدون ارائه پایان‌نامه) کافی نیست.

گروه‌های 4 گانه واجد شرایط شرکت در مصاحبه علمی (حوزوی) به این شرح می‌باشند:

1. دانش‌آموختگان سطح دو با حداقل معدل 16 (ویژه آقایان )

2. دانش‌آموختگان سطح دو در گرایش حقوق و قضاء اسلامی، منوط به داشتن حداقل معدل 16

3. دانش‌آموختگان سطح سه در گرایش‌های فقه و اصول و یا حقوق و قضاء اسلامی

4. دانش‌آموختگان سطح چهار در گرایش‌های فقه و اصول و یا حقوق و قضاء اسلامی

5- دانش آموختگان مدرسه فقه القضاء قم با حداقل معدل 16

6- دانش آموختگان رشته تخصصی فقه و حقوق حوزه علمیه خراسان با حداقل معدل 16 .

** مصاحبه تشخیصی:

داوطلبان دارای مدارک تحصیلی دانشگاهی و حوزوی، مشروط به قرار گرفتن در هر یک از گروه‌های 2 گانه آتی‌الذکر می‌توانند در مصاحبه تشخیصی جذب اختصاصی شرکت نمایند. در مصاحبه تشخیصی، محوریت با بررسی و ارزیابی سوابق علمی، آموزشی و پژوهشی داوطلب است. لذا لازم است داوطلبان واجد شرایط، در روز مصاحبه، شرحی از سوابق علمی، آموزشی و پژوهشی (رزومه) خود را به انضمام مدارک مربوط (از جمله پایان‌نامه، مقالات و ...) به همراه داشته باشند.

گروه‌های 2 گانه واجد شرایط شرکت در مصاحبه تشخیصی به این شرح می‌باشند:

1. دانشجویان و دانش‌آموختگان دکتری تخصصی در گرایش‌های «حقوق خصوصی» و «حقوق جزا و جرم‌شناسی» از دانشگاهای گروه اول یا دوم، مشروط به دارا بودن مدرک کارشناسی حقوق و کارشناسی ارشد گرایش‌های مذکور از دانشگاه‌های گروه اول یا دوم

2. دارندگان مدرک سطح سه یا چهار، مشروط به داشتن مدرک کارشناسی حقوق

زمان مصاحبه علمی

مصاحبه علمی ثبت نام کنندگان از شهریور ماه 1399 آغاز خواهد شد. زمان دقیق مصاحبه علمی هر داوطلب طی تماس تلفنی ابلاغ خواهد شد.

تذکر: زمان مصاحبه علمی یکبار تعیین و ابلاغ می‌گردد و امکان تغییر آن وجود ندارد. عدم پاسخگویی به تلفن همراه در 2 نوبت به منزله انصراف از شرکت در مصاحبه علمی است.

مکان مصاحبه علمی:

مصاحبه‌ها در دو محل به نشانی‌های زیر برگزار می‌شود. محل برگزاری مصاحبه هر داوطلب در تماس تلفنی به وی اعلام می‌شود.

الف- تهران، خیابان حافظ، تقاطع خیابان سمیه، روبروی دانشگاه امیرکبیر، معاونت منابع انسانی قوه قضائیه، طبقه نهم

ب- قم، بلوار 15 خرداد، بعد از پمپ بنزین، نبش خیابان سعدی، مرکز آموزش قوه قضائیه، طبقه همکف

مواد امتحانی مصاحبه علمی:

1.داوطلبان دانشگاهی:

- بخش حقوقی: حقوق مدنی و آیین دادرسی مدنی

- بخش جزایی: حقوق جزای عمومی، حقوق جزای اختصاصی و آیین دادرسی کیفری

2.داوطلبان حوزوی:

2.1- دارندگان مدارک حوزوی صرف:

برادران: 1- اصول فقه: جلد 1 کفایه الاصول (از ابتدای کتاب تا پایان المقصد الخامس) 2- متون فقه: بیع مکاسب (از ابتدای کتاب تا اول خیارات)

خواهران: 1- اصول فقه: الحلقه الثانیه شهید صدر 2- متون فقه: 15 کتاب از شرح لمعه شامل: «قضاء، شهادت، متاجر، دین، رهن، ضمان، صلح، اجاره، وکالت، شفعه، وصایا، نکاح، حدود، قصاص و دیات«

2.2- دارندگان مدارک حوزوی و دانشگاهی (توأمان) و مدارک حقوق و قضاء

برادران و خواهران: مطابق مواد امتحانی داوطلبان دانشگاهی (حقوقی و جزایی)

مدارک لازم برای تشکیل پرونده در روز مصاحبه علمی:

1. اصل و تصویر کارت ملی

2. اصل شناسنامه و تصویر تمام صفحات آن

تصویر مدارک تحصیلی (کارشناسی یا سطح 2 و بالاتر)

4. گواهی اشتغال به تحصیل برای داوطلبان در حال تحصیل درمقطع دکتری

5. گواهی لازم از کانون وکلاء دادگستری یا مرکز امور مشاوران و وکلاء قوه قضائیه برای وکلا و نفرات برتر آزمون‌های وکالت

تذکر 1: همه مدارک می‌بایست در قطع A4 تهیه و تحویل شوند.

تذکر 2: در صورت نقص مدارک در روز مصاحبه علمی از تشکیل پرونده ممانعت به عمل خواهد آمد و داوطلب حق شرکت در مصاحبه علمی را نخواهد داشت.

"ليست بيماري هاي مانع استخدام قضات"

كليه مبتلايان به عدم كفايت رشد و نمو جسماني و همچنين بيماري هايي كه موجب ناتواني در انجام وظايف محوله در امر قضاوت است از قبيل موارديكه در 16 دسته به شرح ذيل آمده ازجمله موارد منع استخدام قضات مي باشد.

ذكراين نكته ضروري است كه بيماريهاي عنوان شده در اين 16 دسته با امكان اداي وظايف داوطلبان در امر قضاوت منافات داشته و در آن دسته از بيماريها كه زير آن خط كشيده شده ، تصميم گيري در خصوص چنين مغايرتي در فرد مبتلا ، با كميسيون گزينش قضات مي باشد.

1-غدد مترشحه داخلي و متابوليسم

آكرومگالي با تغيير شكل ظاهري و اختلالات هورموني.
ژيگانتيسم با تغيير شكل ظاهري و اختلالات هورموني.
كوشينگ با تغيير شكل ظاهري و اختلالات هورموني.
ديابت بي مزه ناشي از تومورها يا اعمال جراحي هيپوفيز.
پركاري و كم كاري كلي هيپوفيز.
بيماريهاي بدخيم تيروئيد.
كم كاري پاراتيروئيد.
پركاري راجعه پاراتيروئيد
سرطان هاي بدخيم فوق كليه.

10- ديابت تيپ I

11- ديابت تيپ II كه منجر به عوارض حاد يا مزمن شده باشد.

12- بيماريهاي متابوليك ناتوان كننده مثل ويلسون- هموكروماتوز- انسولينوما و ...

13- چاقي و لاغري مفرط (40> BMI ، 15< BMI).

2- جراحي و مغز و اعصاب

معايب بارز ستون فقرات از جمله انحرافات ستون فقرات.
انواع فتق ديسك بين مهره اي كه عليرغم عمل جراحي علائم باليني و راديولوژيكي آن باقيمانده باشد.
شكستگي هاي ستون مهره ها با ايجاد اختلال عملكرد.
شكستگي ستون مهره ها كه تحت عمل جراحي قرار گرفته باشد.
تومورهاي مغزي عمل شده يا عمل نشده با علائم باليني رواني - خلقي.
اختلالات عروقي مغز با علائم باليني.
سابقه عمل جراحي روي مغز.
كمپرسيونهاي نخاعي خواه به مرحله فلج رسيده يا نرسيده باشد.
دنده گردني با علائم باليني عروقي و عصبي.
كراهت منظر ناشي از تغيير شكل هاي بارز جمجمه.

3- ريه و قفسه صدري

تغيير شكل مادرزادي قفسه­سينه­ مانند سينه قيفي شكل يا برجسته همراه با اختلال عملكرد تنفسي.
نبودن يك ريه يا قسمت اعظم يك ريه با اختلال عملكرد تنفسي.
جوشگاههاي سوختگي وسيع و يا ناشي از اعمال جراحي با اختلال عمل تنفسي.
بيماريهاي فيبروز دهنده ريه با اختلال عملكرد تنفسي.
تومورهاي بدخيم قفسه سينه- مدياستن و مري.
بيماريهاي عفوني صعب العلاج ريه.
بيماريهاي مزمن انسدادي ريه توام با عوارض باليني.

9- آسم شديد و مقاوم به درمان.

10- CO2 Narcosis با علل مختلف از جمله وقفه تنفسي خواب و ...

11- پر فشاري شريان ريوي با هر علتي (از جمله آمبولي هاي مكرر ريوي و ...).

12- درد مزمن بعد از عمل جراحي قفسه سينه.

4- استخوان (اسكلت)

نقائص خلقتي يا اكتسابي اسكلتي بارز شامل دفرميتي شديد ، شكستگي ، قطع و فقدان عضو و صدمات منجر به جمود ويا محدوديت حركتي در مفاصل بزرگ اندام ها، لگن و ستون فقرات كه منجر به اختلال عملكرد عضوي گردد.

تبصره - منع خدمتي ناشي از عوارض مذكور در اندام فوقاني غير غالب با تشخيص كميسيون گزينش قضات مي باشد.

تومورهاي بدخيم استخواني و تومورهاي خوش خيم با عود مكرر
شكستگي هاي با جوش خوردن تاخيري كه نياز به عمل هاي جراحي مكرر دارند.
پارگي مينيسك زانو كه عليرغم درمان با اختلال عملكرد زانو همراه باشد.
پارگي شديد و كامل : رباطهاي جانبي- رباطهاي متقاطع زانو كه باعث ناپايداري مفصل زانو گردند.
در رفتگي هاي درمان نشده مادرزادي مفصل ران.
در رفتگي مكرر كشكك كه باعث ناپايداري مفصل زانو گردد.
قطع اندام فوقاني غالب

تبصره - منع خدمتي ناشي از قطع اندام فوقاني غير غالب با تشخيص كميسيون گزينش قضات مي باشد.

قطع اندام تحتاني
قطع اندام تحتاني از هر سطح به جزء انگشتان پا
قطع اندام فوقاني از ناحيه كف دستي به بالا

10- فقدان كامل شست در دست غالب

11- فقدان دو بند انتهايي انگشت دست به جز شست

12- كوتاهي اندام فوقاني بيش از 5 سانتي متر

13- كوتاهي بيش از 3 سانتي متر اندام تحتاني

14- محدوديت حركات در بيش از دو انگشت دست همراه با اختلال در عملكرد

15- در رفتگي هاي مكرر مفصل شانه.

5- خون و انكولوژي

كم خوني هاي مزمن ارثي و اكتسابي غير قابل درمان قطعي با Hb كمتر از 10

كليه سرطان هاي بدخيم غير قابل درمان قطعي
بيماريهاي هيپوپروليفراتيو مغز استخوان
بيماريهاي پرانعقادي ارثي و اكتسابي با نياز به درمان مداوم ضد انعقاد

6- دستگاه ادراري تناسلي

انسداد ادراري مزمن غير قابل درمان جراحي دو طرفه با عملكرد غير طبيعي كليه.
برگشت ادرار به حالب ها در صورت دو طرفه و شديد بودن.
بيماريهاي عفوني مزمن كليه ها(پيونفريت مزمن) - مجاري ادراري -بيضه ها.
سنگ­هاي­انسدادي كليه­و­مجاري­ادرار(به جز­سنگ­هاي­اسيداوريكي­و­سنگ­هاي­كوچك­تر­از 10 ميلي متر).
نارسايي مزمن كليوي به دليل ديابت ، فشار­خون­بالا،­ بيماري پلي­كيستيك­كليه­ ،گلومرولونفريت مزمن، انسداد ادراري مزمن و نفريت هاي ارثي ).
دياليز خوني يا صفاقي مزمن.
تومورهاي مجاري ادراري تناسلي غير قابل درمان جراحي و با بقاي كمتر از 5 سال
سندروم نفروتيك
گلومرولونفريت(اوليه و ثانويه مثل بيماريهاي كلاژن كليه).
نفروكتومي يك طرفه به شرط غير طبيعي بودن عملكرد كليه مقابل

11- پيوند كليه با عملكرد غير طبيعي كليه پيوندي

12- عوارض كليوي ناشي از فشار خون بدخيم ، TTP، اسكلرودرمي و HUS

13- بي­اختياري ادراري غير قابل كنترل با دارو

14- دو جنسي بودن.

15- تنگي دوطرفه شريان كليه و نفروپاتي ايسكميك

16- بيماريهاي پلي كيستيك كليه به شرط غير طبيعي بودن عملكرد كليه ها.

17- بيماريهاي متابوليك ارثي شامل سندروم آلپورت- سندروم فابري- هيپراگزالوري اوليه- نفروپاتي هيپراورسيمي جوانان- نفرونوفتايزيس به شرط عملكرد غير طبيعي كليه ها.

7- قلب و عروق

تنگي و نارسايي دريچه آئورت
تنگي و نارسايي دريچه ميترال
وجود هرگونه بيماري مادرزادي قلب اعم از عمل شده يا نشده به جزء پرولاپس ميترال بدون عارضه- ASD عمل شده بدون عارضه- PDA عمل شده بدون عارضه.
هر نوع بيماري عروق كرونر قلب در هر درجه يا حالت.
نارسايي قلبي در هر كلاس يا هر مرحله اي.
اختلالات ريتم قلبي عارضه دار و صعب العلاج از قبيل تاكي كاردي بطني- فيبريلاسيون دهليزي- فلوتردهليزي.
پرفشاري خون سيستوليك و دياستوليك مقاوم به درمان و ياعارضه دار.

8- روماتولوژي و بافت همبند

آرتريت هاي عفوني حاد و مزمن با تغيير شكل مفصلي كه منجر به اختلال عملكرد گردد.
آرتريت هاي التهابي مزمن مثل آرتريت روماتوئيد ، اسپونديليت آنكيلوزان و ...
واسكوليت هاي نكروزان ، اسكلرودرمي ها ، پلي ميوزيت ها ، لوپوس و درماتوميوزيت ها كه نياز به درمان مداوم يا پيگيري طولاني مدت پزشكي داشته باشند.
استئوآرتريت مفاصل بزرگ كه منجر به اختلال عملكرد گردد.

تبصره - منع خدمتي ناشي از عارضه مذكور در اندام فوقاني غير غالب با تشخيص كميسيون گزينش قضات مي باشد.

9- مغز و اعصاب

اختلالات تعادلي مخچه (SCD).
اختلالات استحاله اي سلولهاي عصب (بيماريهاي موتور نورون) مثل ALS.
بيماريهاي بافت سفيد سيستم عصبي مركزي مثل MS و لكوديستروفي ها
انواع انسفالوپاتي ها با عوارض جسمي يا رواني پايدار و ناتوان كننده
انواع ميو پاتيها با سير پيشرونده و با ايجاد اختلال در عملكرد
انواع صرع
انواع فلج هاي حركتي كامل در هر يك از اندام هاي تحتاني و همچنين اندام فوقاني غالب.

تبصره - در خصوص اندام فوقاني غير غالب تشخيص با كميسيون گزينش قضات مي باشد.

انواع فلج هاي حركتي نسبي در اندام هاي فوقاني و تحتاني كه با اختلال عملكرد همراه باشند.
انواع فاكوماتوزيس ها كه ايجاد اختلال حسي و يا حركتي و يا رواني و يا كراهت منظر نمايد.
انواع فلج اعصاب كرانيال كه منجر به اختلال عملكرد عمده شنوايي يا بينايي گردد
انواع فلج اعصاب كرانيال همراه با كراهت منظر

12- انواع سكته هاي مغزي و ضايعات عروقي مغز كه با اختلالات حركتي و يا حسي شديد همراه باشد و اختلال عملكرد ايجاد نمايد.

13- بيماري مياستني گراو در صورتيكه پيشرونده بوده و يا با اختلال عملكرد حركتي باشد.

14- اختلالات حركتي movement disorder مثل پاركينسون- تورتيكولي- كره هانگتينتون.

15- پلي نوروپاتي و انواع نوروپاتي كه منجر به اختلال عملكرد فيزيكي گردند.

16- دمانس (اختلال عملكرد مغزي به هر دليل).

17- ديستروفي عضلاني پيشرونده و يا با اختلال عملكرد حركتي.

18- ناركولپسي و كاتالسي پيشرفته.

19- اختلالات تكلم و لكنت زبان كه منجر به اشكال در ارتباط با اطرافيان گردد.

20- انسفالوپاتي با پيش زمينه هاي آسيب فيزيكي مغز(خونريزي-تومور-آبسه).

21- سابقه ضربه مغزي كه منجر به اختلالات حركتي يا حسي شده و ايجاد اختلال عملكرد نمايد.

22- تومورهاي مغزي كه ايجاد اختلال عملكرد نمايند.

10- روانپزشكي :

انواع سايكوزها.
اختلالات خلقي كه در عملكرد فردي و اجتماعي اختلال ايجاد نمايند.
اختلالات شخصيتي.
بهره­هوشي­پايين­تر­از 95­(توسط آزمون­هاي­استاندارد­و در­يك­مركز­روانپزشكي­دانشگاهي­انجام شده باشد).
اختلالات كنترل تكانه.
بيماري ژيل دولاتوره و كليه اختلالات تيك در سر و صورت.
اختلالات اضطرابي عمده ( اختلال اضطرابي منتشر- اختلال وسواسي جبري- اختلال پانيك- اختلالات فوبيك- اختلال استرس پس از سانحه).
انحرافات جنسي.
اختلالات­رواني با منشاء ارگانيكنظير اختلالات عملكردي فردي و اجتماعي ناشي از صغر شديد يا فقدان هر دو بيضه ، عقيمي ، ناتواني جنسي ، فقدان آلت تناسلي ، نازايي در زنان و ...
سوء مصرف مواد مخدر و روان گردان و مصرف مشروبات الكلي.

11- پوست :

انواع اگزماهاي وسيع و شديد و مزمن و مقاوم به درمان.
آلوپسي توتاليس ( فقدان كامل موي سر ) و آلوپسي يونيورساليس ( فقدان كامل موي سر و بدن )
آلوپسي سيكاترسيل ( فقدان مو ناشي از جوشگاه ) همراه با كراهت منظر.
خال هاي پيگمانته وسيع و همانژيوم هاي غير قابل عمل در سر و صورت همراه با كراهت منظر.
هر نوع جوشگاه جراحت و بيماري پوستي- مخاطي- موئي كه ­با كراهت منظر در سر و صورت همراه بوده و يا مانع فعاليت فيزيكي مناسب گردد.
لوپوس جلدي شديد.
عفونت هاي قارچي عميق و وسيع پوست كه مزمن و مقاوم به درمان باشد.
بيماريهاي ايمونوبولوز مثل پمفيگوس
اپيدرموليزيس بولوزا

11- بيماريهاي آميزشي مثل زگيل تناسلي- سيفيلس- لنفوگرانوموم ونروم فعال.

12- گوارش

فيبروز و سيروز كبدي
آسيت مزمن
هماتريوم هاي وسيع كبدي
هيپرتانسيون وريد پورت
پانكرانيت مزمن
تومورهاي بدخيم گوارشي غير قابل درمان(انواع سرطان هاي بدخيم گوارشي)
كليه بيماريهاي التهابي دستگاه گوارشي(IBD) به اثبات رسيده شامل كرون- كوليت اولسرو
پوليپوزهاي همراه با عوارض
چسبندگي هاي شديد و مقاوم به درمان در احشاء ناحيه شكم

10- بي اختياري غير قابل درمان مدفوع

11- انسداد كاذب مزمن روده

12- سندروم هاي غير قابل درمان سوء جذب

13- بيماريهاي انسدادي مجاري صفراوي كه قابل درمان نباشد مثل كلانژيت اسكلروزن - سيروز صفراوي اوليه و يا انسداد هاي مجاري صفراوي كه با جراحي قابل درمان نباشد.

14- سندروم روده كوتاه Short Bowel Syndrome.

13- عفوني

هپاتيت هاي مزمن.
هپاتيت B (HBV) كه HbeAg مثبت است.
هپاتيت c.
سل­ريه فعال كه ­عليرغم درمان عارضه به جا­ گذاشته ­باشد (مثل فيبروز ريوي و ...).
سل خارج ريوي كه عليرغم درمان عارضه به جا گذاشته باشد از قيبل كيفوزيس و يا عارضه مننژيت سلي.
جذام فرم لپروماتوز كه مزمن بوده و عارضه به جا گذاشته است .
بيماران HIV مثبت

14- چشم

فقدان يك چشم يا هر دو چشم.
فقدان بينايي يك چشم يا هر دو چشم (درحد HM- NLP-LP).
هر نوع بيماري و يا اختلال دستگاه بينايي كه عليرغم اصلاح با كاهش ديد بيش از 5 ديوپتر براي يك چشم يا بيش از 10 ديوپتر براي دو چشم همراه باشد.
از قبيل : ضايعات وسيع قرنيه ، آستيگماتيسم ساده مركب يا مخلوط ، هيپومتروپي و ميوپي ، كاتاراكت ، تومورهاي چشمي درمان نشده ، كوريو رتينيت مركزي و يا منتشر مزمن يك يا دو چشم ، كندگي شبكيه ، ضايعات عروقي يك يا هر دو چشم ، بيماري ماكولا و عصب باصره ، نيستاگموس ، دوبيني ، آمبليوپي و كراتوكونوس درمان نشده.

ريتنيت پيگمانته.
كراهت منظر ناشي از عوارض تراخمي ملتحمه و پلك عليرغم درمان
كراهت منظر ناشي از ضايعات عروقي يك يا هر دو چشم عليرغم درمان
كراهت منظر ناشي از نقص هاي مادرزادي يا اكتسابي ظاهري چشم ها از جمله استرابيسم- ميكروفتالمي
كراهت منظر ناشي از افتادگي پلك
بيماريهاي ماكولا و عصب باصره به هر دليلي كه منجر به كاهش ديد و يا اشكال در كيفيت ديد شده باشد.
التهاب مزمن اوربيت و uvea كه نياز به مصرف دائمي كورتون باشد.
اگزوفتالمي كه همراه با آثار عصبي و رواني باشد.

15- گوش و حلق و بيني :

كري و يا لالي.
كاهش شنوايي دو طرفه در فركانس هاي چهارگانه بيش از 50 دسي بل در مجموع دو گوش به شرطي كه قدرت تمايز كلمات (speech descrimination score) كمتر از 70 باشد.
عفونت مزمن گوش مياني كه منجر به معلوليت شنوايي دو طرفه مطابق بند 2 باشد.
فلج عصب صورتي يك طرفه يا دو طرفه دائمي منجر به كراهت منظر.
رينيت هاي آتروفيك همراه با كروت متعفن.
سندروم منير پيشرفته كه همراه با وزوز گوش و سر گيجه غير قابل درمان باشد.
اختلالات شديد تنفسي، حلقي و گوارشي ناشي از عوارض مادرزادي يا عفوني در بيني، كام، لب و حلق.
كراهت منظر ناشي از عوارض مادرزادي يا عفوني در بيني ، كام ، لب و حلق
كراهت منظر ناشي از اختلال و يا تغيير شكل شديد ظاهري غير قابل ترميم لاله گوش
هاليتوزيس (بوي بد دهان).

10- هر بيماري عضوي در گوش، حلق و بيني كه كارايي فيزيولوژيك از قبيل صدا ، تكلم ، شنوايي ، بويايي و ... را مختل كرده و منجر به اختلال در انجام وظايف محوله گردد.

16- دهان و دندان :

ناهنجاريهاي استخواني فك و صورت به هر دليل با اختلال در عملكرد عضو نظير تكلم يا ايجاد كراهت منظر.
ناهنجاريهاي زبان به هر دليل با ايجاد اختلال در عملكرد عضوي نظير تكلم.
فقدان دندانهاي قدامي 5 تا 5 در يك يا دو فك.

باز نشر از پرتال جامع قوه قضاییه .